Hva fikk deg til å etablere «ContinYou»?
Mesteparten av grunnen til at jeg startet dette firmaet var på grunn av at jeg hadde en hjertestans. Det fikk meg til å tenke litt på spørsmål som «hva hadde skjedd hvis dette skjedde en plass der det ikke var folk rundt meg».

 

Hvorfor ville du lage en klokke? Var det planlagt fra starten av?
Planen først var egentlig å lage systemet rundt klokker, men etter å ha prøvd mange klokker fant vi ut at det ikke var noen klokker som var akkurat som vi ville den skulle være, så derfor startet vi prosjektet med å lage en klokke selv.

 

Hva skiller klokken «ERGO» fra andre helseklokker?
Det som skiller seg mest ut er at det er innebygd telefon, fallalarm, temperaturmåler, pulsmåler og GPS i denne klokken, og det er ingen andre klokker som har noe sånn som dette nå i dag.

 

Jeg har lest at klokken utvikles og produseres her i Norge. Er det noe grunn til det?
Det er to grunner til det, og det ene er at det er enklere å kommunisere med norske, enn for eksempel kinesiske jobbere. Den andre grunnen er at det er viktig med sikkerhet rundt helsen til brukerne. Vi måtte passe på at vi hadde kontroll på alt data som ble lagret, og at den kom til oss istedenfor noen andre som vi ikke har kontroll på.

*Intervjuet fortsetter under bildet*

Frida Vestvik (15) har hospitert hos oss i ContinYou. Hun vurderer å studere medier og kommunikasjon. Derfor har hun vært i en bedrift og sett hvordan det jobbes med det der. Her kan dere lese intervjuet hun gjorde for oss. En kommende bra journalist.

"Det er viktig for oss å varsle når en hendelse skjer, hvis noen for eksempel faller eller bare trenger hjelp når de trykker på alarmknappen"- Terje Tobiassen

Er det enklere å produsere klokker i Norge i forhold til andre land?
Det er enklere å kommunisere med norske arbeidere i forhold til andre, når noe må endres i elektronikken, men andre land har gjort dette mye lengre enn det vi har gjort her i Norge.


Kan du fortelle litt om arbeidet dere gjør i «ContinYou»? Hva fokuserer dere på?
Det er viktig for oss å varsle når en hendelse skjer, hvis noen for eksempel faller eller bare trenger hjelp når de trykker på alarmknappen. Hvis vi tenker litt på fremtiden så er det viktig for oss å beholde dataen fra brukere. Med hjelp av denne dataen kan vi se om det er noe helsemessig brukere burde sjekke.

 

Hva kan klokken «ERGO» hjelpe med og hvordan kan den forandre hverdagen til brukere?
Først og fremst gir klokken trygghet. Vi ønsker at de som kjøper klokken får en følelse av at de blir tatt vare på med hjelp av klokken.

Har denne klokken hjulpet deg etter du begynte å bruke den? Føler du deg tryggere når du har den på deg?
Nei, den har heldigvis ikke hjulpet meg. Men ja, jeg og kona mi føler oss litt tryggere når jeg bruker den. Jeg vet at hvis jeg er ute og faller så gir klokka beskjed.

 

 

Trenger du Helseklokken, eller vil vite mer kan du trykke på knappen «Les mer».

Hilsen Frida

LES MER OM ERGO