Vi lever i et samfunn hvor vi har akseptert at de eldre skal holdes inne.

Eldre som trenger trygghet får oftest en alarm som kun virker i eget hus. Dette er neppe eldres ønske eller pårørendes vilje.
Det å måtte være «låst» til eget hjem, fordi man er bekymret for hva som kan skje ute, er helt feil.

Røde Kors kom nettopp med en rapport basert på tilbakemeldinger fra sine flotte besøksvenner. De sier i en av sine konklusjoner at vi trenger mer aktivitet, og at «Det må bli enklere for de eldre hjemmeboende å få raskt vedtak om hjelpemidler som fører til at de kommer seg ut på egenhånd»

Hverdagen til veldig mange er milevis fra helsedirektoratets anbefalinger «Voksne over 65 år bør være fysisk aktive i minst 150 minutter hver uke» Budskapet blir at det er tryggest hjemme.

 

Ingen vil låses inne

Det å kunne bevege seg fritt og likevel føle seg trygg burde være en selvfølge. Vi vet at det er mulig å skape den tryggheten for våre eldre. Brukere av helseklokken ERGO forteller om den gode følelsen det gir å kunne være aktiv og trygg.  Å kunne bidra med et produkt som ikke bare gir trygghet inne men også ute, gir livskvalitet og samfunnsgevinst. Det viktige for oss er at det må bli slutt på at eldre passiviseres i egne hjem.

Vi ønsker å nå ut til folk om at det fins leverandører av en ny moderne trygghetsalarm som ikke bare gir trygghet, men som også bidrar til våre eldres folkehelse og aktivitet.

Nå er det på tide med en debatt om å slippe de eldre fri!!
Denne uken markeres den internasjonale dagen for eldre.
Vær derfor gjerne med å del dette budskapet.

Takk for at du bryr deg og vi håper du vil være med å spre et viktig budskap.

 

Her kan du lese Røde Kors sin rapport: Røde Kors rapport.
Les mer om: Nasjonale anbefalinger for fysisk aktivitet.