Familiepappaen som plutselig behøvde trygghet

Da Andreas Sigvaldsen rundet 50, bekymret han seg ikke for hvilken sportsbil han skulle velge mellom, han sto ovenfor helt uventede og andre bekymringer. «Plutselig fikk jeg større utfordringer med helsen min; hjerteflimmer, fedme, artritt og diabetes.» Dette ble en bekymring for hele familien. Løsningen ble en mobil trygghetsalarm fra ContinYou.

Andreas jobber som produksjonssjef i Hardanger, men bor på gård. En av hans største interesser er kulturlandskapspleie. «Om jeg er ute på jordene og jobber, har jeg sjeldent mobilen med meg, om jeg skulle få et illebefinnende når jeg er ute er jeg veldig langt fra hjelp.» Som friluftsinteressert arbeidskar er han ofte ute og jobber, fisker eller dyrker, det ble en reell problemstilling å kombinere stadig økende helseutfordringer med livsstilen han levde. Som selverklært techentusiast, og tidligere ansatt innen offentlig helse kom han over helseklokken ContinYou GO, en mobil trygghetsalarm – og den gangen han fikk hjerteflimmer under arbeid ute på jordet, kunne klokken varsle samboeren som fikk kjørt han til sykehus.

«Mange tenker kanskje at en mobil trygghetsalarm er tiltenkt eldre som ønsker å være aktive, men jeg tror den passer bra for alle kronisk syke.»

*Artikkelen fortsetter under bildet*

Bilde av hender som tar ut trestubber. Helseklokke i sølv farge på hånden

"Den skal funke og gjøre jobben, og tåle et støt."

- Andreas Sigvaldsen

Fikk trygghet og handlingsfriheten tilbake.

Og selv om noen hever øyenbrynene når de ser klokken, er de interesserte i funksjonene og bruken, han mener at flere folkesykdommer gjør at mange kan ha god bruk for klokken. «Den er jo stor og godt synlig. Jeg forklarer bare at det er min mobile trygghetsalarm». Selv glemmer han at han går med helseklokken. «Jeg er faktisk veldig glad for at klokken er enkel og robust, da trenger jeg ikke å bekymre meg for at den skal ødelegges ved skogs- eller gartnerarbeid». Han er også glad for at den er intuitiv og enkel i bruk, «selv om jeg er en nerd, så liker jeg ikke bruksanvisninger eller teknisk kompliserte dingser. Den skal funke og gjøre jobben, og tåle et støt.» Trygghetsalarmen ContinYou GO kan enten settes opp selv eller settes opp før levering.

Da Andreas ble syk førte det til at han holdt seg mer hjemme. Aksjonsradiusen hans snevret seg inn i takt med at hans og familiens bekymringer økte. Etter at han tok helseklokken i bruk fikk han tryggheten og handlingsfriheten tilbake, «jeg føler meg tryggere med klokken, jeg er mer aktiv enn før og bekymrer meg mindre». Også familien kjenner på økt trygghet. Da han skled og brakk foten på isen utenfor våningshuset varslet helseklokken hans pårørende slik at han fikk hjelp.

Som familiefar i midten av 50-årene er det kanskje mer vanlig å få hevede øyenbryn i bygda over en nyinnkjøpt sportsbil enn en trygghetsalarm. For Andreas og familien som har opplevd flere skremmende helserelaterte hendelser, er ContinYou GO en trygghet i hverdagen. «Om jeg har behov vet jeg at trygghetsalarmen vil varsle automatisk når jeg skulle falle eller være ute av stand til å hjelpe meg selv».

BIlde av mann med stav og gult skjerv som ser inn i kamera. Kulderøyk fra pust. Sølv ContinYou Trygghetsalarm på armen

Hva kan helseklokken gjøre?

Trygghetsalarm

Dersom bruker trenger hjelp kan en alarm og samtale enkelt aktiveres ved å holde inne knappen på klokken.

Smart fallalarm

Alarm og anrop aktiveres automatisk ved et fall. Alarmen kanselleres automatisk dersom bruker beveger seg, det kaller vi smart!

Posisjonsalarm

Alle hendelser (alvorlige og mindre alvorlige) oppgir brukers posisjon slik at pårørende enkelt kan rykke ut for å hjelpe.

2-veis-tale

Utstyrt med SIM, høyttaler og mikrofon kan klokken foreta anrop ved enten fallalarm eller utløst trygghetsalarm (knapp). Da kan bruker og pårørende prate sammen og avklare behovet.

Batterivarsel

Usikker på om mor lader klokken og at det faktisk er strøm på den? Klokken kan sende opptil 3 batterivarsler til pårørende og 4 varsler til bruker.

Av-håndleddsvarsel

Kan det hende at bruker tar av seg klokken? Da kan du være trygg på at klokken gir beskjed dersom brukeren ikke har klokken på hånden.