Hvordan fortsette livet, som før?

Hva gjør man når livet gir deg uforutsette hendelser som setter en støkker i deg og dine nærmeste? Skal man bare legge opp, eller skal man fortsette å leve som før? ContinYou har laget ny reklame om temaet og har løsningen klar.

For Tor Myrset, et fartsfantom som alltid har vært glad i fart og spenning, ble dette en virkelighet. En dag våknet han opp i ambulansen etter en sykkelvelt med fire brukne ribbein og hjerneblødning. Sønnen Anders forteller om rollebyttet som oppstod allerede før ulykken, som en naturlig respons på at faren ble eldre. For syklisten som har vært aktiv i Sportsklubben Rye i mange år, ble velten en skikkelig påminnelse om livets skjørhet. Pensjonisten Tor og sønnen Anders skildrer en dramatisk, men veldig relevant historie, for mange mennesker i dag: det plutselige sjokket og spørsmålet «hva nå?». Vi ønsket å fortelle historien til syklisten og sønnen hans og har gjort nettopp dette i en splitter ny reklame.

*Fortsetter under bildet*

"Den tryggheten og friheten dette gir meg,

er det umulig å sette en prislapp på."

Sammen med Go!Electra presenterer vi nå historien til Tor og Anders i en over 2 minutter lang video som skal være med å vise virkelige mennesker og virkelige historier. Historien og menneskene er ekte, presentert gjennom en reklame for ContinYou sin helseklokke GO. Det kom inn over 50, ekte historier om familierelasjoner til filmprosjektet, men det var nettopp historien til Tor og Anders vi ønsket å fortelle. Innspilling og intervjuene ble gjennomført i en tid hvor man skal være veldig forsiktig med smittevern og nærkontakt. Filmskaperne bak Go!Electra tok utfordringen på strak arm og holdt et imponerende nivå av hensyn til alle innvolverte med gode rutiner med egen sykepleier og nøye testing av alle som skulle møtes fysisk til opptak. Regissør Johan Kaos og hans produsent Anette Sandbu klarte å formidle denne historien på en så naturlig, ekte, og ærlig måte, at det føles som å være med i samtalen mellom Tor og Anders.

Pårørendeinnvolvering har aldri vært viktigere

Med to unge sønner, ble Tor godt ivaretatt etter at han ble utskrevet fra sykehuset. Anders og storebror, Lars, byttet på å bo hjemme hos Tor og stelte med den forslåtte syklisten. I tillegg til å være midt oppi en pandemi har flere forbund varslet en krise om for få sykepleiere og helsefagarbeidere i Norge. Fremtiden er avhengig av at vi investerer både tid og penger som pårørende. Trygghetsalarmer vil bli like normalt som brannvarsler og innbruddsalarmer. Eldre og deres pårørende må vente lenge før de får hjelp fra offentlig helseapparat. For de fleste vil denne hjelpen være veldig langt unna. Vi må derfor ta ansvar for egen helse og trygghet.

For Tor, Anders og mange andre i liknende situasjoner, vil livet aldri bli helt som før etter en slik hendelse. Frykten for tilbakefall er sterk hos mange. Pårørende sine opplevelser og skrekk vil ikke alltid glemmes. Motet til å reise seg opp igjen kan være svekket. Men, på samme måte som småbarnsforeldre sier «Opp igjen!» hver eneste dag til sine barn som faller, vil ContinYou GO være den motivasjonen og tryggheten som trengs for å kunne fortsette å leve livet.

Kom deg opp igjen, fortsett livet ditt!

 

Se filmen her: