«ContinYou klokken løste utfordringene, nå føler jeg meg trygg igjen.»

Som tidligere ergoterapeut har Solveig Birkeland Ege arbeidet for å gi mennesker i ulike livssituasjoner en god hverdag. For sin egen del er den spreke pensjonisten opptatt av det samme – å legge forholdene til rette slik at hun fortsatt kan leve et aktivt og rikt liv. Det hjelper ContinYou klokken henne til.

-Etter at jeg ble alene, følte jeg meg ofte utrygg. Hva ville skje om jeg ble akutt syk eller falt og ble liggende? Tanken på det gjorde meg urolig, og jeg så raskt behovet for noe som kunne hjelpe meg. Svaret ble en helseklokke fra ContinYou, sier den vitale 78-åringen fra Egersund.

Solveig er en typisk bruker av helseklokken. Hun er aktiv, både når hun er hjemme og på farten. Ved siden av hus, har hun hytte i vakre omgivelser ut mot havet. Og med slekt og venner også utenfor regionen, tilbringer hun ofte en del timer i bilen. Når vi treffer henne, er hun nettopp tilbake fra en tur til Drammen. I flott sommervær og med klokken på håndleddet, har hun lagt bak seg vel 100 mil på veien.

-Jeg bor i et område hvor vi naboer er flinke til å passe på hverandre. Likevel kan det jo skje noe, hvis jeg er i hagen, er ute og henter ved eller rett og slett bare faller og blir liggende. Jeg vil vite at jeg er trygg, uansett hvor jeg er. En vanlig trygghetsalarm dekker ikke behovet mitt. Derfor er ContinYou sin klokke akkurat det jeg trenger, sier hun.

Skulle det mot formodning tilstøte henne noe, får Solveigs barn raskt beskjed. Det å vite at klokken melder fra samtidig som hun ved et enkelt trykk kan snakke direkte med de pårørende, gir akkurat den tryggheten hun søker.

-Jeg får kun positive kommentarer når jeg viser fram klokken, og tror mange ønsker seg en tilsvarende slik at også de kan føle seg trygge. På denne måten kan mange eldre klare seg på egenhånd. Og det er jo det de fleste av oss ønsker, slår Solveig Birkeland Ege fast.