«Nå er det lettere å være aktiv i hverdagen»

For Fred Ottersen (73) var valget enkelt da ContinYou trygghetsklokkene kom på markedet. En slik trygghetsalarm hadde Horten-mannen ventet på lenge.

Ottersen var blant de første som anskaffet seg nyvinningen. Han er rullestolbruker, og med klokken på armen føler han seg trygg, uansett hvor han er. Skulle noe mot formodning tilstøte ham, vil de pårørende raskt få beskjed.

Det var i forbindelse med et hotellbesøk for noen år siden at tanken om en slik klokke første gang meldte seg da Fred, som tross sykdom klarer å gå noen få skritt, befant seg på et glatt baderomsgulv.

-Hva om jeg nå faller, tenkte jeg. Skulle det skje, kunne jeg risikert å bli liggende til stuepiken kom morgenen etter. Å slå alarm via mobil, ville være uaktuelt. Man har jo ikke mobilen for hånden hele tiden. En klokke på håndleddet, derimot, er der alltid, sier han.

Fred er aktiv og ofte på farten. Han er blant annet engasjert i politikk og ulike organisasjoner. Med tilpasset bil går turen fra Horten til Asker der sønn, datter og barnebarn bor. Sønnen er også førstemann som blir varslet av trygghetsalarmen dersom noe skulle skje.

-Han er lege. Så selv om han bor 8-9 mil unna meg, vil han kunne vurdere situasjonen. Det gjør meg trygg, gir meg større frihet og økt livskvalitet, sier Fred som bor i leilighet i et kommunalt omsorgssenter hjemme i Horten.

-Bare det å ha klokken på meg, gjør at jeg slapper av. Det samme er tilfellet hos barn og barnebarn, som dermed vet at jeg har det bra, slår han fast.