Klokken er enkel i bruk!

Det er ikke mye brukeren eller pårørende selv må gjøre.

Klokkens funksjoner

Vi har laget denne enkle filmen for å vise klokkens mange funksjoner og hvor enkelt det er å bruke den, både for bruker og pårørende.

Lade batteriet

Klokken gir beskjed til brukeren når det er på tide å lade batteriet.
Skjermen vil da vise Lavt batteri.

Koble ladekabelen til veggpluggen og veggpluggen i en strømkontakt. Den flate ladeplaten klikkes på plass på undersiden av klokken som vist på bildet. Skjermen vil da vise at lading pågår.

Vi anbefaler å lade klokken din hver dag for å unngå å gå tom og for å etablere en fast laderutine.

Alarmknappen

Dersom brukeren trenger å påkalle hjelp kan alarm utløses manuelt ved å holde inne en av knappene på siden av klokken i noen sekunder. Det betyr ikke noe hvilken av knappene som holdes inne.

Skjermbildet vil vise at alarm er utløst, og klokken oppretter en samtale med pårørende som er satt opp i appen Guardian. Klokken sender også pushvarsel og posisjon til pårørende.

Endre pårørendenummer

Du kan endre, slette og legge til pårørendenummer i Guardian appen. Fra «Dashboard» velg din bruker, velg deretter «Bruker sin klokke», trykk så på «Telefonnummer». Her inne kan du se hvilke nummer som er aktive på klokken akkurat nå. Hvis du ønsker å gjøre endringer kan du aktivere endre-modus ved å trykke på blyant-ikonet oppe til høyre. Legg så til ønskede nummer klokken skal ringe ved alarm, verifiser dem (SMS-kode) og trykk «Lagre» for å sende de nye numrene over til klokken. Dersom klokken er i nærheten av mobiltelefonen du gjør endringene på vil du kunne sende konfigurasjon over blåtann, hvis ikke tar det opptil en time over mobilnettet, forutsatt at klokken har aktivt abonnement, strøm og dekning.

Smart-Fallalarm

Dersom brukeren faller og klokken registrerer fallet, vil klokken automatisk sende ut et varsel til de pårørende med posisjonsinfo og ringe til nødnummerne. Fallalarmen vil automatisk kansellere seg selv dersom den detekterer bevegelse ila 4-6 sekund etter fallet. Dette vil fjerne uønskede, falske alarmer som kan oppstå ved en fallalarm. Mindre bry for både bruker og pårørende. Fallet utløses av et «slag», eller kraftmotstand.

Legg merke til at klokken sier «Alarm utløses» og en nedtelling starter. Dersom klokken ikke detekterer bevegelse mens dette pågår, vil klokken vibrere og skjermen endres til «Alarm fall» .

Vår fallalarm er faktisk smart! Den kansellerer seg selv dersom det åpenbart ikke er behov for hjelp, i en situasjon hvor bruker f.eks har utløst alarmen ved et fall. Se videoen om hva som skjer når en fallalarm utløses.

Hvordan virker fallalarmen?

1 - Klokkebruker faller

ContinYou GO sin fallalarm måler motstanden i et slag, dersom motstanden oppfattes som et fall vil den automatisk aktivere fallalarmen.

2 - Posisjon og varselmelding sendes til pårørendeappen Guardian

Klokken bruker mellom 20 sekund til 4 minutt på å samle sammen all nødvendig data som skal sendes til pårørende. Det vil automatisk tikke inn en pushvarsel til pårørendes mobiltelefon med beskjed om hva som har skjedd og hvor.

3 - Ta telefonen!

Klokken ringer automatisk til pårørende. Avklar situasjonen og snakk med dine kjære direkte fra helseklokken. Rykk ut ved behov.